sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Talotehtaiden kilpailutusta.

Sitten alkoikin se armoton rumba. Nimittäin talotoimittajien kilpailuttaminen. Päätettiin heti alusta asti, että pyydetään tarjous mahdollisimman monelta meitä kiinnostavalta talotoimittajalta ja vertaillaan tarjouksia sitten oikein olan takaa ja tarkkaan. Suunnitelmat talon pohjaratkaisusta ja koosta alkoivat olla melko selvät, samaten oman työn osuus, joten kilpailuttaminen oli melko helppoa.

Tarjoukset haettiin samankokoisista taloista suunnilleen samalla toimitussisällöllä kaiken kaikkiaan yhteensä viideltä eri talotehtaan myyntiedustajalta (Omatalo, Kastelli, Herrala, Jukkatalo ja Sami-talot). Yllättäen tarjouksissa oli melko suuriakin eroja ja toki sisällöissäkin oli eroavaisuuksia. Myyntiedustajista ehdottoman voiton veivät Jukkatalon sekä Herrala talojen edustajat. Meille oli päätöstä tehdessä nimittäin erittäin tärkeätä myös se, että henkilökemia myyjän kanssa pelaa hyvin. Kyse oli kuitenkin niin suurista kaupoista, että luottamus myyjään tuli olla vakaa ja vankka sekä asioimisen tuli olla mahdollisimman sujuvaa.

Tarjousten syynin jälkeen vaakalaudalle jäivät kiikkumaan enää Omatalo sekä Jukkatalo, molemmat painivat hintaluokassa melko samassa sarjassa ja toimitussisällössäkään ei ollut ihan hirvittävästi eroa. Kastelli ja Herrala tiputettiin pois hinnan vuoksi, Sami-talot eivät vaan muuten innostaneet ja myyjäkään ei tehnyt niin kovin suurta vaikutusta. Kilpailutettiin sitten nämä kaksi talotoimittajaa vielä uudemman kerran keskenään ja kyllähän siinä sitten niin kävi, että Jukkatalot veti sen pidemmän korren. Hintaeroa Omataloon samankokoisesta talosta, samalla toimitussisällöllä oli yli 5000 € Jukkatalon eduksi. Lisäksi Jukkatalon myyntiedustajalle täytyi antaa ehdotonta plussaa asiakaspalvelun laadusta sekä monista neuvoista ja nikseistä. Mies eritoten tuli myyjän kanssa erittäin hyvin toimeen. Lisäksi tuttavapiiristä löytyi pari Jukkatalon rakentanutta ja heillä oli pelkkää positiivista sanottavaa kyseisestä talontoimittajasta.

Päätös oli siis tehty. Meille tulisi Jukkatalolta 123 neliöinen pienelementtitalo autokatoksella ja varastolla. 5 h + k + s + khh. Meidän omakoti.

Ei kommentteja: