perjantai 20. kesäkuuta 2008

Mutkia matkassa...

Tontti oli nyt siis hankittuna ja siitä varausmaksu maksettunakin. Pankin kanssa käytiin neuvotteluja laina-asioista ja alustava lainalupaus ihan mukavasta summasta oli saatu.

Projektissa meinasi kuitenkin tulla roimasti takapakkia, kun kävi ilmi, ettei työtilanteeni ollutkaan enää niin taattu kuin olin uskonut. Olin siis hoitoalalla töissä, jossa pätkätyöläisyys on kova sana ja minulle oli vanhasta työpaikasta luvattua töiden jatkoa äitiysloman jälkeen. Nyt pomo rupesikin sitten hannaamaan, ettei palkkaa mua, koska jään kuitenkin kohta taas äitiyslomalle. Mur. No ei auttanut jäädä tuleen makaamaan. Ei muuta kuin suunta työvoimahallinnon sivuille ja vapaita työpaikkoja selaamaan. Pari sopivaa paikkaa olikin auki, yksi ihan unelmamestakin ja ihan koulutusta vastaava homma. Kokeeksi päätin soittaa ja kysellä enemmän kyseisestä toimesta ja kuinka ollakaan seuraavana päivänä huomasin istuvani jo työhaastattelussa tentattavana. Paikka vaikutti tosi lupaavalta ja haastattelu meni mielestäni enemmän kuin hyvin.

Seuraavat pari viikkoa vietettiinkin sitten epätietoisuudessa kun varmuutta töistä ei ollut vielä miltään suunnalta. Suunniteltiin jo miehen kanssa, että pistetään koko projekti hetkeksi jäihin ja rakennetaan vasta vaikkapa vuoden päästä. Olihan meillä kuitenkin jo tontti hankittuna, mikä pakko sitä oli heti aloittaa rakentamista.

No pari viikkoa vierähti suhkoht kivuttomasti ja eräänä maanantaina puhelimeni sitten pärisi. Entisestä työpaikasta soitettiin ja lähiesimies kertoi iloisia uutisia. Pomo oli kuitenkin päättänyt luottaa minuun (*silmienpyöritys*) ja lupasi palkata minut elokuusta lähtien töihin, kuitenkin niin, että työsopimusta jatkettaisiin aina puoli vuotta kerrallaan. Paremman paikan puutteessa suostuin sitten järjestelyyn, mutta kerroin myös käyneeni työhaastattelussa ja odottelevani päätöstä, kenet siihen toimeen palkataan. Lupasin ilmoitella heti kun saisin kyseisen tiedon...

No ei kulunut kuin pari päivää kun puhelin pärähti uudestaan. Hakemastani työpaikasta soitettiin ja ilmoitettiin, että he halusivat palkata minut kyseiseen toimeen! Olin aivan haltioissani. Kyseessä oli kuitenkin täysin koulutustani vastaava työpaikka (lastentarhanopettaja) ja työsuhde oli vakituinen, toki 4 kk koeajalla tietenkin. No arvatkaapa kumman työpaikan otin vastaan ;)

Niin kaivettiin raksaprojekti pois jäistä ja jatkettiin suunnittelua siitä mihin jäätiin...

Ei kommentteja: