sunnuntai 24. elokuuta 2008

Sokkelin muuraus.

Pari päivää annettiin anturan valun jälkeen kuivua ja sen jälkeen kutsuttiin paikalle muurari ja aloitettiin sokkelin muuraus. Muurari meiltä onneksi löytyi tuttavapiiristä jo valmiina, joten ei tarvinnyt palkata ketään ulkopuolista hommiin.

Sade hieman hidasti työtahtia, kun välillä piti pitää taukoja sateensuojassa ja toisinaan vettä satoi niin rapiasti, että työt jouduttiin siirtämään kokonaan toiselle päivälle. Ekan päivän aikana saatiin valmiiksi yli puolet takaseinästä (varaston kulmalta erkkeeriin asti) sekä koko etuseinä ja autokatoksen puoleinen seinä. Kyllä se ammattimieheltä käy näppärästi tuo harkkojen latominen. Ei voinut kuin sivusta ihaillen seurata työn edistymistä:

Ihan ensimmäisen harkon muuraaminen.

Siitä se takaseinän sokkeli pikkuhiljaa nousee.

Takaseinän puoli ja pieni pätkä varaston sivuseinämää valmiina...

... ja etupuolikin alkaa pikkuhiljaa valmistumaan.

Suunnilleen tähän asti päästin ekan päivän aikana... (ja muurarille tullut jano kesken hommien :D)

Loput sokkelista valmistuikin sitten pieninä pätkinä pitkin viikkoa. Välillä tuli tosiaan vettä niin paljon, että hommat vaan seisoi. Välillä jo hirvitti, että näinköhän saadaan tämän viikon aikana sokkelia valmiiksi ja aikataulut sen myötä heittää ihan päälaelleen, mutta pari poutapäivää pelasti sitten onneksi meidän suunnitelmat, muurarikin kerkesi työpäivän jälkeen vielä iltamyöhään hommiin ja saatiin kuin saatiinkin sokkeli valmiiksi!

Erkkeerin kimpussa.

Valmista on!

Ei kommentteja: