perjantai 15. elokuuta 2008

Anturan tekoa.

Vihdoinkin jotain oikein konkreettista ja näkyvää. Aloitettiin sitten nimittäin se anturamuotin tekeminen. Mies talkoopoppoon kanssa väänsi tontille kulmapukit paikoilleen ja kunnan mittamiehet kävivät sitten merkitsemässä sokkelin ulkolinjat pukkeihin.

Mies sai työkaverinsa tuttavalta ilmaiseksi lainaan valmiita anturamuottielementtejä ja niillä sitten aloiteltiin anturan tekemistä. Loput laudat ja kakkosneloset anturaa varten hankittiin rautakaupasta. Talkooporukkaa oli anturaa tekemässä enemmän ja vähemmän ja suuri kiitos kuuluu taas heille.

Kyllähän siinä anturan tekemisessä hommaa piisasi täysin aloittelijoille. Perustuksen mittapiirrosta käänneltiin ja väänneltiin, laskettiin seinien mittoja, perustuksen ristimittoja, ynnättiin, vähennettiin, kerrottiin ja summista sitten riideltiin ja taisteltiin. Välillä oltiin yhtä mieltä ja saatiin jotain aikaiseksikin, kunnes taas tuli jossain kohtaa tenkkapoo ja jouduttiin oikein istumaan alas miettimään asiaa. Olohuoneen erkkerikohta tuotti pientä päänvaivaa, kuten myös autokatoksen ja varaston sisäkulma, jolle emme olleen tehneet kulmapukkeja ollenkaan ja kulman oikean paikan löytäminen oli hieman haasteellista. Onneksi oli monta päätä laskemassa ja ynnäämässä ja asiaa pohtimassa.

Ja niinpä sitä vaan viikon taistelun jälkeen oli meillä anturamuotti kasassa, raudoitukset valmiina ja kunnastakin näytettiin vihreää valua anturan valulle. Vielä vastaavan työnjohtajan raudoitustarkastus ja päästäisiin vihdoin valamaan talollemme antura.

Kulmapukit pystyssä, linjalangat vedetty ja ekoja anturaelementtejä jaettu kohdilleen.

Pieni apuraksaaja. Pilarijalan anturamuotista tuli Veetille oiva hiekkalaatikko. Kyllä siellä kelpasi istua ja leikkiä.

Parin päivän urakka takanapäin. Anturamuotti alkaa jo muodostua.

Muotti valmis ja raudoitukset meneillään.

Takapihan puolta ja erkkeri.

Vielä hiekat anturamuotin ympärille, valukoron merkkaaminen sekä lisätukien naputtelua ja kaikki on valmista valua varten.

Ei kommentteja: