maanantai 1. syyskuuta 2008

Ulko- ja sisätäytöt.

Taas tapahtuu tontilla. Isäntä onkin oikein urakalla ahkeroinut ja saanut aikaiseksi raksalla palkkatyön ohella. On se vaan kova jätkä. Emäntä se vaan keskittyy työntekoon, lapsen hoitoon ja arjen pyörittämiseen. Niin ja tietysti blogin päivittämiseen. Aika passeli työnjako.

Mutta asiaan, homma siis etenee. Ensinnäkin valmiiseen sokkeliin kiinnitettiin sisäpuolen styroksit sekä sokkelin ulkopuolelle patolevyt. Maalämpöä varten isäntä piikkasi sokkelliin reiän ja sitä kautta vedettiin maalämpöputkia varten putket valmiiksi tekniseen tilaan ja samalla vedettiin putkitukset myös sähkölle jne. Seuraavaksi sitten salaojituksen ja tarkistuskaivojen kimppuun ja sitten kutsuttiinkin taas tuttu kaivinkonekuski paikan päälle.

Ulkotäytöt aloitettiin ensin routaeristyksen asentamisella ja sitten ei muuta kuin hiekkaa päälle. Kaiken kaikkiaan 12 kasettiautollista tuli hiekkaa meidän tontille, joten jäämme mielenkiinnolla odottelemaan laskua... Mies isänsä kanssa täryttivät hiekkaa täryttimillä sitä mukaa kun kaivinkonekuski levitti sitä talon ympärille. Sitten vielä sorat päälle ja päästiinkin jo sisätäyttöjen kimppuun.

Sisätäytöt sujuikin sitten ihan samaan tahtiin kuin ulkopuolen täytöt. Ensin hiekkaa alle, sitten radonputkitus paikoilleen ja lopuksi soraa päälle. Kuulostaa kovin yksinkertaiselta, eikös. Päivän päätteeksi tontilla näyttikin sitten taas jo ihan erilaiselta. Autonkin saa jo ajettua suoraan "autokatokseen" ja muutenkin piha vaikuttaa jo ihan pihalta eikä montulta.

Vajaa kolme viikkoa paketin saapumiseen ja vielä on terassien valut ja loppujen pilarijalkojen kiinnitys jäljellä. Ehkä me kaikki saadaan valmiiksi ennen tehtaan asennusporukan saapumista. Ehkä.

Parit kuvat sitten vielä:


Styroksit ja patolevy kiinnitetty sokkeliin.

Salaojaputkiston tarkistuskaivojen asennuksia...

Ja ei muuta kuin hiekkaa routastyroksien päälle...

... ja seuraavaksi sitten sisätäyttöjen kimppuun.

Hiekat sisällä, radonputkitus asenettu ja soraa päälle.
Semmoselta näytti päivän päätteksi. Iltamyöhään asti riitti hommia, mutta tulipahan taas tehtyä.

Ei kommentteja: