sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Kannoille kyytiä! Eli pohjatöiden aloitus.

Kylläpä oli mukavata kun vihdoin päästiin käsiksi sellaisiin hommiin mihin oli pakko hankkia ihan ammattilainen työskentelemään. Tartti raksailijoiden toimia vaan työnjohtajana ja vilauttaa silloin tällöin vähän tilipussia. :D

Pohjatyöt piti aloittaa ensin kantojen ylösnostolla ja humusmaan poistolla. Siihen hommaan ei enää pelkkä mies, kuokka ja kottikärryt riittäneet. Niinpä oli aika hankkia tontille järeämpää kalustoa pyörimään. Meillä kävikin kauhakuormaajan kanssa sitten hyvä tuuri. Alunperin oli tarkoitus palkata hommaan eräs melkein perhetuttu kaivinkonekuski, mutta hänpä suosittelikin tähän alun rankempaan kaivuuseen sekä maansiirtoon vähän järeämpää kalustoa ja antoi erään kauhakuormaajakuskin puhelinnumeron. Mies sitten otti puhelimen kauniiseen käteen ja pirautti annettuun numeroon. Tovin keskustelun jälkeen meillä oli kauhakuormaaja kuskeineen käytettävissämme ja kaikkein parhainta koko hommassa oli, että kyseinen kuski oli jo valmiiksi töissä rakentamssa meidän korttelia! Ihan silkkaa yhteensattumaa! Eipä tullut työmatkakuluja kuskille ja meidän tontin työt kuski suostui tekemään ekstrana varsinaisen työpäivän jälkeen ja viikonloppuisin.

No eräänä kauniina heinäkuisena perjantaina kauhakuormaaja kaarsi meidän tontin laidalle ja kuski hetken tonttia tuijotettuaan ryhtyi hommiin. Niin nousi maasta kanto kannon perään ja neljän tunnin uurastuksen jälkeen tontin etulaidalla oli jälleen valtava keko poisvietävää puutavaraa eikä tontilla ollut siinä kasvaneista puista jäljellä kuin enää pieniä juuria törröttämässä siellä täällä. Kyllä se käy vikkelään kun on ammattimies koneen puikoissa!


Ekoille kannoille kyytiä.


Kantoja kauniissa rivissä. Taustalla komeilee myös meidän rakennusaikainen "kauppakassi". Mahtuupahan rautakauppaostokset kunnolla kyytiin. ;)


Hiiop! Kovin keveän näköisesti ne kannot sieltä tantereesta nousi.

Tontin etulaidassa oleva kivi piti siirtää tieltä pois. Olisi muuten ollut suunnitellun pyykkitelineen tiellä. Siitä se kauhan avustuksella lähti...

... ja tuonne se päätyi, tontin takanurkkaan. Emäntä suunnitteli jo kiven ympärille pientä kivipuutarhaa. :D

Tällainen oli näky kun päivä oli päättynyt. Olipahan taas yhden päivän aikan saatu paljon aikaiseksi.

Ei kommentteja: