perjantai 6. helmikuuta 2009

Takkaleivinuuni.

Nyt se ois sitten melkein valmis. Siis se takkaleivinuuni.

Takkapakettihan saapui tontilla jo ennen joulua (vai oliko se heti joulun jälkeen, ei pysty muistamaan) ja erinäisistä syistä takkatiilet ovat saaneet virua talvipakkasessa pihalla pressun alle suojattuina. Vihdoin tuli aika kantaa tiilet sisälle lämmittelemään ja lämmittämään.

Kaksi päivää siinä meni sitä muuratessa. Muurari tietenkin teki suurimman osan hommista ja mies autteli sen minkä pystyi. Ja täytyy myöntää, että kyllä se vaan on komia. Just sellanen kuin mielessäni kuvittelin ja meitin olohuoneeseen just passeli. Siis valmishan se ei vielä varsinaisesti ole, kuori ja luukut vielä puuttuu, mutta ne laitetaan paikoilleen vasta sitten myöhemmin. Harmi vaan, ettei päästä polttelemaan edes pieniä pesällisiä puita takassa, koska sitä piippua ei edelleenkään olla saatu tehtyä loppuun asti. Mutta ehkäpä me keretään tämän tiilijärkäleen lämmöstä vielä nauttimaan myöhemminkin. ;)

Tästä lähdettiin liikenteeseen.

Ekat tiilet paikoillaan.

Takkaosa jo valmiina.

Ja siinäpä se melkein koko komeudessaan.

1 kommentti:

tuijam kirjoitti...

tuli mutka matkaan; keittiöfirma josta kaikki mittaukset ym tehty ja tilaus, meni konkkaan viime perjantaina. Jesh. Onneksi ei oltu maksettu lanttiakaan, mutta tulipa kiire löytää uusi toimittaja joka toimittaisi ensi kuussa!