lauantai 24. tammikuuta 2009

Ja homma etenee...

Kuvia ei ole tullut laiskuuksissani laitettua, mutta päivitellään kuulumisia nyt ensin sitten vaikka ihan kirjallisessa muodossa. Muistaakohan sitä edes kaikkea, mitä viime aikoina on raksalla tapahtunut...

Kaikki kiviseinät on nyt sitten tasoitettu ja kylpyhuoneen seiniin lisäksi levitetty märkätilatasoite. Ekat valmiit pinnatkin on nyt sitten valmiina, kun saatiin tehtyä takan taaksen jäävälle seinustalle antiikkilaastipinta. Niin ja tänään mies maalasi muuten ekat pohjamaalit tekniseen tilan nurkkaukseen. Maalämpöpumppu saapui viime viikolla ja ensi viikon perjantaina tulee Tom Allenin miehet iskemään pumpun paikoilleen, siksi piti tuo nurkkaus saada heti ensimmäisenä valmiiksi.

Väliseinät on kaikki viimeistä pätkää myöten myös valmiina. Ollaan viime aikoina siis keskitytty seinien villoittamiseen ja levyttämiseen, vielä ois pakkelointihommia jäljellä vaikka muille jakaa (vapaaehtoisia?!?). Keskuspölynimurin putketkin saatiin kunnialla vedettyä ja vieläpä niin, ettei ainuttakaan putkea tarvinnut viedä höyrynsulun lävitse yläpohjaan.

Mitäs muuta... Takkaleivinuunin muuraus aloitettiin tänään. Puolet takasta on nyt valmiina. Huomenna on tarkoitus saada loppuosa muurattua, siis jos hyvin käy. Piippu on muuten edelleen kesken ja vieläkin odotellaan niitä parempia ilmoja. Ehkä sitten joskus keväällä... ;)

Niin juu, vastaava työnjohtaja oli tontilla käydessään ollut sitä mieltä, että jos samaa tahtia jatketaan, niin toukokuussa voidaan kantaa tavarat sisään. Siis TOUKOKUUSSA. Eihän siihen ole kuin pari kuukautta enää aikaa. Jaiks.

Ja sit sitä kuvapäivitystä viime aikojen hommista:

Sähköjohtoja.

Keskuspölynimurin putket olohuoneen katossa.

Kiviväliseiniä tasoitettuna ja pieni apuraksaaja oviaukossa kurkkimassa.

Käytävää. Oikealla ensin eteinen, seuraavasta oviaukosta päästään pojan huoneeseen. Käytävän päässä wc. Vasemmalla molemmat pikkumakkarit.

Olohuone keittiöstä päin kuvattuna.

Ja lopuksi keittiön nurkkaus.

1 kommentti:

tuijam kirjoitti...

Hei taasen, hienosti etenee! Ja nuo keskuspölyn putket on hyvin vedetty muovin alla. Me puhkottiin muovi kolmesta kohtaa niiden vuoksi.

Hmm, en muista olenko kommentoinut muutamasta harmituksesta jotka meille osui samana päivänä. Okei, eli huonetilaan tulevat IV-putket olivat avoinna ja jokin putkenpää siellä yläpohjassa eristämättä/auki. Lämmin ja muurauksesta kostea ilma kiskoi itsensä sinne IV-putkiin, törmäsi jäiseen ulkolmaan ja katso: höyrysulun yläpuolella lillui vettä. IV-putkesta vesi tuli saumasta läpi,läpi eristeiden. Avattiin liitos ja sieltä tuli puoli ämpäriä (en liioittele) vettä! Lisäpuuhaa siis tiedossa. IV-kone oli myös märkä, samoin yksi vaimennin. Ja vaimentimiin pitää kuulemma asentaa palopellit (naapuri niin lähellä), että loputon savotta IV-putkien kanssa jatkuu..
Eli mieti onko teillä vaarana käydä samoin - kondenssivettä IV-putkiin - laita isot tupot villaa putkenpäihin huonetilassa niin ongelma poistuu. Ei meinaan ole kiva tuo vahinko. Onneksi katto ei ollut vielä levytetty, muuten sitä (märkiä villoja ja vesilätäkköä) ei olisi nähnyt mistään!

Tulikiven takka oli ottanut ison rasvatöhryn jostain, great, kiva sitä hinkata ja hinkata ja harmitti.

Sitten "mokia" jotka paljastuu homman edetessä:
Ovien kätisyyksiä mietittäessä selkisi että valokatkaisijat tulisivat jäämään oven taakse, ei toimi, siltä osin uusiksi. Oven kätisyyttä ei voi vaihtaa siinä kohden.

Vessoihin joutuu valitsemaan normaalia kapeammat kaapistot, 50cm tulisi oviaukon eteen. No, ei mikään pulma kun tiedosti asian.

Tosiaan pätee se sanonta että ekan talon kanssa harjoitellaan ja seuraava jo osataan tehdä.

Meillä kaksi huonetta pohjamaalattu, katot pääosin levytetty, sähköt 99% vedetty myös ulos, loppuviikolla vesieristeitä suihkuun ja vessoihin. Mahdollisesti lisää pohjamaalausta ja laatoituksen alkua?

Alkaa olla kiire laattojen kanssa, onneksi jotain jo vkl ostettiin ja tapettejakin jo jemmassa. Kiuas on tilattu ;-)

Totta puhut kalusteiden kanssa. Valitsin keittiöön vanijaa ja puutasot, mutta entäs kaikki makkareiden vaatekaapit, KHH kalusteet ja vessat? Tuskin samanlaista vaniljaa kuitenkaan?! Tuskaisen hankalaa ja aika kallista tuo keskitasonkin tavara.