torstai 26. helmikuuta 2009

LÄMPÖÄ tupaan!

Jipii! Vihdoin ja viimein saatiin kunnon lämpöä taloon. Maalämpöpumppu hurahti tänään käyntiin ja vihdoin saadaan heittää vesilintua niillä sähkösyöpöillä puhaltimilla. Oltaisiin saatu pumppu käyntiin jo viime viikolla, jos rakas putkimiehemme vaan olisi aiemmin tullut tekemään hommansa loppuun. No loppu hyvin, kaikki hyvin. Pääasia, että saadaan talo lämpimäksi ja laatta kuivaksi. :)

Paikallinen sähkölaitos kävi männä viikolla kytkemässä sähköt talon sisälle ja on kyllä luksusta kun meillä on nyt käytössä ensimmäinen SISÄPISTORASIA. Ei tartte pelailla enää jatkojohtojen kanssa pihalla. Keskuspölynimurin putketkin on nyt kokonaisuudessaan vedetty ja imuriyksikkökin löysi paikkansa teknisen tilan seinästä.

Mitähän muuta... Seiniä ollaan hiljalleen tasoiteltu ja pari huonetta saatu jo pohjamaalattuakin. Kylppäriin valettiin hanakulmat suihkuja varten ja kohta päästään kai jo laittamaan vesieristyksiä ja sen jälkeen laatoituksia. Kunhan nyt vaan se lattia saadaan ensin riittävän kuivaksi.

Et sellasta. Kyllä ne hommat etenee, muuttopäivä on koko ajan hieman lähempänä. ;)

1 kommentti:

tuijam kirjoitti...

Älä vielä heitä vesilintua niillä sähkösyöpöillä lämmitimillä.. Seiniä laatoitettaessa tulee tarvis kierrättää (lämmintä) ilmaa, se kosteus on aika hurja, kaikki seinien maalaustyöt teettää kosteutta myös.
Plus, kun laatoitatte lattioita, ei lattialämpö saa olla kummoisissakaan asteissa (meillä taitaa olla 17 asteessa) - pakkasilla tulee kylmä ilman noita sähkösyöppöjä. Samoin lattialaminaatin asennus vaatii lattialämpöä alas.

Hienosti olette edenneet! Meillä on laatoitustyöt tehty, vielä khh lattian saumaus ja laastien pölytys loppuu siihen. Sisäkatot on paneloitu lähes kokonaan, kuluvalla viikolla laitellaan tapettia seinään & lattialaminaattia. Juups, keittiö edelleen tilaamatta - kriisi! Mutta, huhtikuu on muuttokuu; hoen sitä itselleni sillä ei jaksaisi enää siivota jne, vaikka valmista lopullista pintaa tulee joka päivä.