lauantai 10. tammikuuta 2009

Sähköjohtoja, pistorasioita ja seinien tasoitusta.

Sähkäri kävi viime viikolla aloittamassa sähköjohtojen kanssa leikkimisen. Kahdeksassa tunnissa oli kaikki talon sisätilojen pistorasioiden ja valokatkaisimien johdot vedettynä ja jakorasiat asennettu. Vikkelä äijä, täytyy myöntää. Pari muutosta piti alkuperäisiin sähkösuunnitelmiin tehdä, koska naisen ailahteleva mieli tahtoi määrätä muutaman kaapin paikan uudelleen. Onneksi ei mitään isompia ongelmia noista muutoksista tullut, parit pistorasiat siirtyivät vaan huoneen seinältä toiselle. Piuhojen vetämistä jatketaan kuulemma tällä viikolla, ilmeisesti seuraavaksi laitetaan telejärjestelmä kuntoon. Putkimieskin kävi jossain välissä asentamassa hanakulmat paikoilleen, että päästään viimeistelemään kylpyhuoneen kiviseinät. Meillä tulee siis suihkut kylpyhuoneen kulmiin ja ne kulmat pitäisi vielä jotenkin saada valettua/muurattua.

Väliseinät ovat nyt paria pientä pätkää lukuunottamatta pystyssä ja toiselta puolelta levytettynä. Kalustetukia naputeltiin paikoilleen pari päivää sitten. Vielä pitäisi miettiä, että tuleeko makuuhuoneisiin tai olohuoneeseen mitään seinähyllyjä tms. jotka tarvitsisivat lisätukea. Vaikea miettiä lopullista sisustusta, kun kaikki on vielä niin sekavaa, eikä valmiita huoneita pintoineen ja kalusteineen oikein vielä kunnolla hahmota edes mielessään. Ei olisi musta kyllä sisustussuunnittelijaksi. :D

Sillä välin kun mies levytti väliseiniä, yritin minä reippaana tyttönä pakkeloida seinistä kipsilevyjen saumoja. Huonolla menestyksellä. Ihan ekat saumaukset meni päin prinkkalaa ja saumanauha irvisteli ja kupruili kuivuessaan. En ilmeisesti laittanut riittävästi pakkelia nauhan alle tai sitten vaihtoehtoisesti nauha oli liian kuivaa. No virheestä oppineena laitoin seuraaviin saumoihin enemmän pakkelia alle ja ennen saumanauhan asentamista olin kastanut koko saumanauharullan vesisaavissa kosteaksi. Hyvin pysyi nauha nyt paikallaan. Onneksi tajusin aloittaa koko saumaustouhun varaston puolelta, koska sillä nyt ei ole niin merkitystä, jos varaston seinät eivät ole ihan tasaiset. ;) Pakkelointiin saatiin onneksi apuvoimia mun vanhemmilta, jotka urheasti viettivät pari päivää talvilomastaan talollamme Oiva kombi purnukan ja tasoituslastan kanssa. Nyt onkin sitten kaikki mahdolliset saumat saumattu ja odotellaan, että saadaan väliseinät villoitettua ja lyötyä kipsilevyt toisellekin puolelle kiinni. Sittenhän sitä saumausta olisi taas edessä toinen moinen rupeama.

Niin ja sitten ne ulko-ovet. Nyt ne ovat vihdoin ja viimein paikoillaan. Kauan siinä kestikin ennen kuin saatiin riittävästi inspiraatiota niiden asentamiseen. Ehkä nuo -16 pakkaset pisti vähän vipinää punttiin, ei nimittäin styroksiovet ihan liikaa pitäneet lämpöä sisällä. ;)

2 kommenttia:

tuijam kirjoitti...

Ohhoh, teillähän on otettu kunnon spurtti! Väliseiniä jo kitattukin, wau, hienoa!

Tuntuu ettei meillä ole oikein tapahtunut mitään isompaa edistystä. Blaah.
Väliseinät ovat valmiit, kosteiden tilojen kiviseinät on tasoitettu kahteen kertaan ja hanakulmat valettu vanhojen hanojen avulla oikeaan asentoon. Sähköpiuhat on vedetty myös ulkovaloille ja sisäkatot ovat levytettävissä, kannettiin jo iso pino kipsilevyjä sisään.

Hieman ongelmaa tuli IV-putkien kanssa, siellä oli kondenssivedestä johtuva vedenpaisumus jota nyt hoidellaan kuntoon. Argh!

Pitäs löytää aikaa valita sopivat laatat koska ihan kohta jo niitäkin kysytään. Samoin pitäisi valita vaatekaapit&peililiukuovet ja muut, ulkovalot.. Sähkäri haluaisi tietää kiukaan merkin ja mallin johdotusta varten - ööh? Mondex jotain?

Tässä välissä olisi hyvä saada aikalisä!

Yade kirjoitti...

Juu, nyt tuntuu, että lyhyellä aikavälillä on raksalla tapahtunut vaikka mitä. Kohta varmaan ollaan samassa jamassa kuin teillä, eli tuntuu ettei projekti etene suuntaan eikä toiseen. Nyt kun vielä on tehty kaikkea suurta näkyvää ja kohta keskitytään vaan siihen pieneen piipertämiseen. Pitäisikin taas päivittää blogiin uusia kuulumisia ja kuvia, jahka vaan saisi ne kuvat miehen kännykältä tähän koneelle. :)

Nää sisustusjutut onkin sitten kinkkisempiä. Oma mieli kun muuttuu sitä mukaa kun saa muka jotain päätettyä. Koko ajan päässä jyskää, että kun itselleen tekee niin niiden pintojen pitää olla sitten sen näköisiä, että niitä jaksaa katella ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Ja noi kalustevalinnat. Voi morjens, että osaa olla vaikeeta päättää, että haluaako sitä nyt sitten valkoiset rungot vai sävyrungot ja passaako ne sitten muiden pintojen kanssa yhteen. Tai jotkin listat, tavallista vai koristeltua, värillistä vai valkoista? Jonkun pitäisi kehitellä sellainen laite, joka piirtäisi tietokoneen ruudulle ne mielikuvat mitkä mun päässä on, olisi sitten paljon helpompi päättää kun näkisi, että miltä ne suunnitelmat sitten ihan livenä näyttää... :D

Tsemppiä teillekin raksailuun ja ihanaa kun jaksat käydä kommentoimassa! Kyllä se meidän pakertaminen ja pähkäily viimeistään sitten palkitaan kun päästään muuttamaan. Paree nimittäin ois. ;)