keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Kalustetarjoukset saatu ja tilaus melkein lyöty lukkoon.

Saatiin eilen viimeinen kalustetarjous käteen ja hyvältä näytti meidän suunnitelmat noin niinkuin paperilla. Mehän kilpailutettiin ihan mielenkiinnosta kolme eri lähialueen kalustetoimittajaa ja täytyy kyllä ihan rehellisesti ihmetellä, että ihan samanlaisesta kalusteratkaisusta sai toisille firmoille pulittaa lähes 10 000 € enemmän kuin voittavan tarjouksen tehneelle firmalle (tosin meillä oli se etu, että voittavan tarjouksen tehneessä firmassa on poikamme sylikummi työnjohtajana töissä, joten hän pisti myyjän kanssa meille hinnan kohdilleen). ;)

Meille tulee siis keittiöön valkoiset rungot kitin värisillä kehysovilla, tasot ja koristelistat pähkinää. Mahdollisimman vähän kaappeja ja mahdollisimman paljon isoja leveitä vetolaatikoita. Kaikki yläkaapit on ns. kippikaappeja eli ovet avautuvat ylöspäin. Sokkelin väriksi otettiin harmaa, koska keittiön lattiaan tulee isoa harmaata laattaa ja ajateltiin, että harmaa sokkeli sointuisi lattiaan sitten paljon paremmin. Kodinkoneet ovat tietenkin rosteria. Samaa kehysovea kuin keittiössä tulee sitten myös kodinhoitohuoneeseen, tuulikaappiin ja pikkumakkarien komeroihin. Eteiseen ja meidän makkariin otettiin liukuovikaapit valkoisella maitolasilla. Ja kaikkein parhainta on se, että budjetti näyttää nyt siltä, että mä saan keittiöön toivomani (sikakalliin) altaan ja hanan sekä kylpyhuoneeseen haaveilemani suihkutangot. <3

Ja sit uuden vuoden kunniaksi niitä lupaamiani valokuvia.

Ensimmäinen kiviseinä pystyssä. Tämä siis olohuoneen ja keittiön välinen pikkuseinä. Tuohon piipun ja seinän nurkkaan tulee siis takkaleivinuuni.

Saunan ja keittiön välinen seinä tekovaiheessa. Kuva keittiön puolelta.

Siihen tulee meidän sauna. Saunaan tulee oven molemmille puolille lasiseinät.

Oven ylitykset valettiin betonista. Tässä ensimmäinen ylitys kuivamassa.


Ja sit niitä nousseita väliseinien runkoja. Kuva otettu olohuoneesta pikkumakkarien suuntaan. Ihan taaimmaisena näkyy varasto ja tekninen tila.

Ei kommentteja: