lauantai 27. joulukuuta 2008

Väliseinät nousee.

Teollisuushallilta vaikuttanut talomme alkaa pikkuhiljaa näyttämään omakotitalolta myös sisältäpäin. Olemme nimittäin saaneet ensimmäiset väliseinät pystyyn. :)

Ensin aloitettiin kylpyhuoneen ja saunan kiviväliseinistä ja tänään laitettiin sitten ensimmäiset kevyiden väliseinien alaohjauspuut paikoilleen. Alkaa huoneet pikkuhiljaa hahmottumaan. Kiviväliseinistä on tällä hetkellä valmiina noin 80 %, loppui vaan kahi-pontit kesken, kun tuli vähän muutoksia parin seinän kohdalla, joten huomenna on heti ensimmäisenä suunnistettava rautakauppaan tekemään lisätilausta. Enää yksi pitkä pätkä seinää muurattavana + ovien ja ikkunoiden ylitykset ja sitten on pesutilojen seinät valmiina.

Takkaleivinuunikin saapui tontille jouluviikolla ja odottelee nyt sievässä pinossa muuraamista. Saataisiin nyt vaan ensin se piippu valmiiksi. Ei tarvitsisi olla kuin pari kuivaa ja poutaista päivää, niin viitsisi tehdä reiän kattoon ja muurata puolitoista metriä piippua lisää. Niitä poutapäiviä saapi siis toivoa tähän suuntaan, kiitos!

Huomenna jatketaan väliseinien naputtelua, jospa vaikka tulisi pari kuvaakin samalla napsittua. Digikamerasta on ollut akut loppu ties kuinka kauan, eikä kumpikaan meistä ole muistanut pitkän päivän päätteeksi laittaa niitä latautumaan, joten kuvamateriaalia ei ole juuri nyt laittaa. Ehkä siis huomenna, tai siis blogin päivitystahdin tuntien ehkä ensi viikolla. ;)

4 kommenttia:

tuijam kirjoitti...

Taas selasin kuvianne taaksekinpäin, ja voi jestas, niin samanlaista otosta kuin meilläkin Tom Allenia myöten!

Meillä lattia valettiin lokakuun alussa (mielenkiinnolla katsoin valukuvanne, sillä etukäteen tehtynä systeemi hieman eri) , Jukka-talopaketti (suurelementti) tuli 14.10. ja marraskuun alussa pääsi timpuri hommiin.
Maalämmön poraus onnistui huipusti joulukuussa, kallio tuli vastaan 1.5m syvyydessä ja samantien kytkivät varaajan ->lattialämmön päälle. Samoja aikoja valmistui 100mm palavilloitus yläpohjaan, ulko-ovet&lukitus asennettiin, takan&hormin muuraus ja alkoi olla (vihdoinkin!) lämmintä!

Väliseinäpuut on vedetty voimaliimalla bitumikaistan kanssa lattiavaluun kiinni, ei uskalla hakata valuun mitään ettei mene putket rikki. Se on huikea tunne kun nuo väliseinät saa edes yhdeltä puolelta levytettyä, näkee huoneet ja muodot. Ainoa miinus että sitten ei kamaa enää roudatakaan niin helposti kuin ennen.

Meillä asennettiin joululoman aikana sähköjä (piuhat ja rasiapohjat) väliseiniin, putkari laittoi hanakulmat plus ilmastoinnin röörejä katosta läpi. Tuli uutta villoitettavaa - ärgh! Lisäksi taiteiltiin keskuspölynimurin putkistoa..

Niin tärkeä höyrynsulkumuovi alkaa kohta olla kuin reikäjuusto, kun kaikkea läpivientiä vaan tulee lisää.

Vuokraisännän kanssa sovittiin että olemme kämpästä poissa huhtikuun loppuun mennessä. Jiihaa!

tuijam kirjoitti...

Niin, se piti vielä mainita, että olisi hyvä tietää keittiönkaapit & uuni & systeemit hyvissä ajoin (yllättävän aikaisin) koska yläkaapeille pitää lyödä väliseinärunkoon "tukipuu" oikealle kohdalle.
Putkimies tarvitsee aikaisin tiedon missä tiskialtaan hana plus sähkömies kyselee mahtuuko sähköt vetämään kaappien takaa vai jostain muualta. Lisäksi sähkärin pitäisi piuhanvetojen yhteydessä tietää lopulliset valaisusysteemit, halogeenit tms. Väliseiniä kun ei voi levyttää kokonaan ennenkuin sähkäri on piuhat vetänyt &rasiapohjat asentanut.... Nämä tuli meille yllärinä ja pisti kiirettä pöksyyn.

Yade kirjoitti...

Kiitos tuijam kommenteista ja vinkeistä! :)

Hauska yhteensattuma nämä meidän raksaprojektit. Kävinkin teidän blogia selaamassa silloin aiemmin, kun laitoit vinkkiä. Kiva tosiaan seurata muidenkin projekteja ja ihmetellä miten muilla hommat etenee. :)

Teillähän on rakentaminen jo tosi hyvällä mallilla, vautsi! Me pihistellään oikein viimesen päälle ja rakennetaan mahdollisimman paljon itse. Onneksi tuttavapiiristä löytyy suhtkoht ammattitaitoista talkooporukkaa ja osaa tuo isäntäkin onneksi pitää vasaraa oikeinpäin kädessään. Ja meidän pelastus on ollut miehen kummisetä, joka on kovanluokan raksaäijä ja ammatiltaan vielä muurari. Sen puoleen ollaan monessa asiassa käännytty, vastaavan työnjohtajan lisäksi tietenkin. :D

Väliseinien alaohjaukset vedettiin mekin voimaliimalla lattiaan kiinni, aivan kuten tekin, ihan vaan välttääksemme lattialämmitysputkien vahinkopuhkaisuja. Ainoastaan jäykistävät väliseinät meinataan liimauksen lisäksi ruuvata kevyesti lattiaan kiinni varotoimenpiteenä (vaikka tuskinpa se liimaus pettää, sen verran tujua kamaa). Tänään nousi ekat väliseinien rungot pystyyn, alkaa tosiaan tila käymään jo nyt ahtaaksi!

Keittiösuunnitelmat ollaan lyöty lukkoon ajat sitten ja tarkat kuvat kaappien paikoista on jo valmiina, onneksi. Noita valaisin asioita ollaankin tässä viime aikoina pohdittu. Tajuttiin itsekin, että nehän täytyy tosiaan päättää jo tässä vaiheessa kun seiniä pystytetään, varsinkin mikäli halutaan käytäville seinävalaisimia jne. Jonkinlaisen valaistussuunnitelman taisi meidän sähkösuunnittelija meille tehdäkin. Täytyy varmaan pikkuhiljaa kaivella niitä sähköpiirrustuksia tuola raksakansion uumenista esiin... :D

tuijam kirjoitti...

No hih, odotas mikä kaaos tyämaalla on kohta kun väliseinät yhdeltä puolelta levytetty ja loput kipsilevyt pinossa keskellä olkkaria. Sitten sähkäri tekee roikkuvan johtoviidakon seiniin ja kattoihin, väliseiniin tulevat mahdolliset 50mm villapaalit kuljeksivat jokaisessa huoneessa... Ja putkari häärii hanakulmia, kunnes kaiken saa lyötyä nippuun ja hups! villapaalit ja kipsilevykasat on poissa! Tätä hetkeä odotellessa nyt törmäillään ja voi sanoa että työmaalla on liki täydellinen kaaos!

Voi kun meillä olisi sukulaisia hommissa, tuosta olen teille kade. Ainoa sukulaisapu meillä on ollut iskä ja veli, jotka muurasivat sokkelin kesällä. Iso apu ja iso säästö, mutta sen jälkeen omillaan on menty. Kahden pienen lapsen kanssa rakentaessa välillä on hermo pinnassa, kun pitäisi tehdä (osata tehdä) ja ehtiä tekemään ja muksut vaan vinkuu.. Siinä mielessä teillä on erinomainen tilanne, voitte keskittyä raksaamiseen.
Mutta kaikkinensa raksaaminen on aika lyhyt hetki, teillä ja meillä ollaan jo voiton puolella.

Kohottakaamme malja sen kunniaksi nyt Uutena Vuotena. Hyvät Uudet Vuodet kanssarakentajille.