lauantai 29. marraskuuta 2008

Päivitystä projektin etenemisestä...

Lumentulo ja sen myötä tulleet pakkaset ovat vähän hidastaneet meidän projektia. Täällä Kymenlaaksossa kun tuota lunta tuprutti lähes puoli metriä viikko takaperin ja mittari painui sen myötä miinuksen puolelle.

No mitä sitten raksalla on sitten viime päivityksen tapahtunut? Ennen lumen tuloa kerettiin asentamaan ikkunat paikoilleen, eikä siinä hommassa mennyt aikaakaan kuin pai vajaata päivää, kiitos apuvoimien tietenkin. Yksi ikkuna tosin todettiin vialliseki, karmin ristimitta heitti yli sentillä joten ikkunan poka ei mennyt ei sitten millään paikoilleen. Saatikka, että ikkunaa olisi sitten saanut suljettua. Ei muuta kuin soittoa Jukkataloille ja he lupasivat tulle korjaamaan vian heti kun vaan heidän ikkuna-asentajaltaan liikenisi sille aikaa. No onneksi vielä ei tartte saada taloon lämpöjä päälle.

Styroksit saatiin tosiaan ladottua paikoilleen jo tämän kuun alussa ja sen jälkeen aseteltiinkin sitten lattiaraudat sekä raudoitettiin takan- ja piipun laatta, jäykistävien väliseinien ja kylpyhuoneen kiviseinien laatat. Kaikki oli valmista lattialämmitysputkien vetoa varten ja kuinkas sitten kävikään... Tom Allenin miehet kerkesivät käydä vetämässä puolet talon lattialämmitysputkista paikoilleen ja heti seuraavana päivänä mittari painui pakkasen puolelle ja lunta tuprutti niin maan perkuleesti. Ei muuta kuin projekti hetkeksi seis, lattialämmitysputkia asentaessa lämpötilan tulee nimittäin olla plussan puolella, muovinen putki kun ei kestä pakkasella vääntämistä ja kääntämistä. Samaan syssyyn mies tuli vielä kipeäksi, joten pieni tauko raketamisessa oli enemmän kuin paikoillaan. Sen verran käytiin sentään tontilla pyörähätämässä päivittäin, että varmistettiin hienojen styroksiovien lumen pitävyys, ettei nyt ihan kirjaimellisesti sataisi lunta tupaan. Niin ja tulihan sitä tehtyä sitten ihan ekan kerran ne lumityötkin tulevan kotitalon pihalta. :D

No kuten Suomen talvesta saattaa arvata ei mennyt kuin viikko ja taivaalta tuleva tavara muuttui lumesta vedeksi ja saatiin meidänkin projektiin taas vähän vauhtia. Lattialämmityksen asennusta odotellessa isäntä sai tehtyä autokatoksen palokatkon melkein valmiiksi, ihan pieni pätkä jäi enää puuttumaan. Lattialämmityksen asennuspäivänä pelattiin sitten vielä oikein varman päälle ja käytiin vuokraamassa sähkökäyttöinen lämpöpuhallin talon sisälle pöheltämään, että lämpötila varmasti pysyisi talossa plussan puolella. Onneksi sää oli kuitenkin tässä kohtaa meille armollinen ja ulkolämpötilakin oli reilusti plussan puolella, kun Tom Allenin miehet kurvasivat raksalle. Ja tulihan ne putket vihdoin ja viimein asennettua. Nyt vaan tarttee toivoa, että ensi viikolla se ei lyö hirveitä pakkasia päälle ja saadaan jostain joku firma mahdollisimman nopealla aikataululla valamaan lattiaa...

Torstaina tontille saapuikin sitten ilmastointilaitteen putket ja muut härpäkkeet ja eilen miehen kanssa aloiteltiin putkien asentamista. Melkoista apinointia se putkien asennus välikatolla on, mutta vielä ainakaan kukaan ei ole pudonnut alas (kop, kop). Tänään jatkamme harjoituksia, josko saataisiin ilmastointiputketkin vedettyä valmiiksi ennen lattian valua. Toivossa on hyvä elää.


Siinäpä niitä putkia on kerrakseen...

Lämpöä taloon. Samalla näkyy vähän takan alle jäävän laatan raudoituksia, melkoinen sekamelska.Ilmastointiputkien asennusta.

Ei kommentteja: