torstai 6. marraskuuta 2008

Styroksia, styroksia ja styroksia.

Tämä vaihe tuntuu kestävän ikuisuuden. Nimittäin noiden helkkarin lattiastyroksien leikkeleminen, latominen, sommittelu ja asettelu. Kirottu tuhannen palan palapeli.

Lattian valmistelu aloitettiin siis pari viikkoa takaperin. Ensin mittailtiin hieman seinän paikkoja ja viemäriputkien vetoja. Sitten kaivettiin ojia viemäriputkia varten, aseteltiin putkia paikoilleen, huomattiin, ettei kaatoa ole riittävästi ja kaivettiin vähän lisää. Saatiin putket vedettyä, kaadot kohilleen ja sitten huomattiin, että keittiön lavuaarin viemäriputki puuttui kokonaan. Great. Ei muuta kuin putkea poikki ja uutta liittymää väkertämään. Olisihan se kiva keittiössä tiskiäkin joskus tiskata. No ei ollut onneksi iso homma tehdä jälkikäteenkään ja onneksi huomattii moka jo hyvissä ajoin. En tiedä mikä ihmeen ajatuskatkos siinäkin pääsi käymään.

Sitten päästiinkin tämä ah-niin-ihanan styroksin pariin. Ensin tietenkin tasoiteltiin lattian sorapintaa ja kärrättiin ainakin 50 kottikärryllistä soraa sisältä ulos. Yllättävän hidasta puuhaa saada pinta riittävän tasaiseksi, jotta styroksilevy lepää soran pinnalla tasaisesti ja tiiviisti. Eka 10 cm kerros sujui suhtkoht kivuttomasti, toki aikaa kului ja styroksin palaset lensi, mutta saatiin kuin saatiinkin homma hoidettua. Seuraavaksi käytiin sitten kylmä- ja lämminvesiputkien kimppuun. Putkimieheltämme saatiin lainaan kairain, jolla saatiin kairattua styroksilevyyn vesiputkien mentävät urat. Hauska vekotin. Putkien vedon jälkeen sitten taas jälleen styroksin kimppuun ja toista 10 cm kerrosta levittämään. Päällimmäiseen styroksikerrokseen piti tehdä vielä jäykistäville väliseinille ja kylpyhuoneen kiviseinille 45 asteeseen viistotetut 30 cm leveät urat, jotta saadaan sitten valuvaiheessa seinille kantavuuden takaamisen vuoksi kulmavahvistetut laatat valettua. Niin ja jätettiinhän me toki piipun ja takan kohdalle myös riittävän suuri "monttu" laattaa varten, meille kun tulee tiilistä muurattu kaksihorminen piippu ja tiilitakka, jotka painavat niin maan perkuleesti.

Vielä ois tokasta kerroksesta parit styroksit laittamatta, kun loppu levyt piru vie kesken. Sitten vielä raudoitukset päälle ja jäädään odottamaan, että koska saadaan asentajat asentamaan lattialämmitysputkia. Onneksi heitä odotellessa ei tontilla kyllä hommat ihan heti kesken lopu. ;)

Ja sit taas parit fotot...

Kaatoa on. Ihan riittävästi. Kyllä se p*ska siellä ihan riittävästi liikkuu. :P

Ekaa kerrosta latomassa.

Semmosta palapeliä.

Ja sit niitä putkia kairattuna styroksiin.

Sen tuoreempia kuvia ei ole tällä hetkellä tarjota. Mut voisin sanoa, että näkymä on tällä hetkellä ainakin lattian osalta kovin valkoinen. ;)

Ei kommentteja: