perjantai 20. maaliskuuta 2009

Sisäkattojen asennusta.

Viime päivityksestä onkin kerennyt vieriä tovi. Raksalla tuhraantuu aikaa niin paljon, ettei aikaa juuri mihinkään muuhun ole riittänytkään. Paitsi tietysti palkkatyön tekemiseen. ;)

Kuten otsikko kertoo sisäkattoja ollaan siis vihdoin naputeltu paikoilleen. Kaikkien makuuhuoneiden katot on levytetty ja käytävän, eteisen, tuulikaapin ja osa olohuoneen ja keittiön katosta paneloitu. Viikonlopun aikana pitäisi tasoitemiehen tulla tasoittelemaan makuuhuoneiden katot ja sitten päästäänkin taas maalaushommiin. Makuuhuoneisiin tulee siis tosiaan ihan valkoiset levykatot ja muualle taloon hopeasaarni mdf-paneelia. On muuten tosi näppärää asentaa tuo ympäripontattu mdf-paneeli, onnistuu hyvin näin ensikertalaisiltakin. :)

Maalämpöpumppu on uskollisesti tuottanut meille lämpöä ja betonilaattakin alkaa olemaan jo siinä vaiheessa, että kohta voisi ruveta vetämään vesieristettä pintaan. Tai olisi varmaan voinut vetää jo pari viikkoa sitten. Yllättävän vähän on laatasta nimittäin noussut kosteutta lämmityksen myötä. Me kun varauduttiin jo vuokraamaan sellainen kosteudenpoistaja, jos ikkunat yhtään kosteudesta huurtuu, mutta mitään merkkejä kosteuden kohoamisesta ei ole ollut. Valmiit maalipinnatkin seinissä ovat kuivuneet pintakuiviksi parissa tunnissa, joten tuskinpa meillä sentään mitään trooppista ilmastoa talossa sisällä ole. ;)

Tänään käytiin sitten varaamassa laminaatit. Värinä pähkinä (tietenkin) ja päädyttiin sitten noiden koirien ja vähän tuon pienen pojankin vuoksi julkisen tilan laminaattiin. Pitäisi laminaatin nyt sitten kestää koirien kynnet ja pojan aiheuttamat kolhut naarmuuntumatta. Hinta nyt oli tietenkin vähän kalliimpi kun mitä oltiin aateltu, mutta kerran se vaan kirpasee. Ajattelin muuten etukäteen, että laminaatin valinta olisi tosi vaikeaa, kun värejä ja malleja on miljoona. Mut kaikkea kanssa, heti ensimmäinen tarjottu malli ja se oli siinä. Joko sitä on oppinut tekemään nopeita päätöksiä tai sitten se myyjä näki päältä päin, että mitä oltiin hakemassa. :D

Niin juu. Mies kävi toissa viikolla Lahdessa raksamessuilla pyytämässä kodinkoneista tarjouksia. Pari pakettia houkutti suuresti ja koska meidän perheen sisustaja (eli emäntä) ei päässyt messuille mukaan koneita tiirailemaan, niin tehtiin sitten nopea kierros paikallisissa kodinkoneliikkeissä vastaavia koneita tarkastelemassa (ja tietenkin samalla otettiin niistä vertailevat tarjoukset). Tässä viikon aikana niitä tarjouksia pyöriteltiin, mietittiin, funtsittiin ja ynnättiin ja tänään päätettiin sitten tarttua yhteen tarjoukseen. Nyt ois sitten ne koneetkin hankittuna, toimitus otettiin optimistisesti toukokuulle. Whirlpoolin laitteet siis kyseessä, kaikissa joku ihmeen 6th sence toiminto, jonka pitäisi helpottaa elämää. ;) Astianpesukonekin haistelee astioiden likaisuuden ja sen mukaan valitsee itse pesuohjelman. Kaikkea kanssa. Vielä kun joku keksisi sellaisen pesukoneen, joka ahmisi tiskipöydältä ne likaiset astiat pesuun. Olisi elämä taas himpun helpompaa.

Kotona tajuttiin sitten, että tuli sitten loppujen lopuksi kuitenkin kalliiksi nämä meidän kodinkoneet. Tämä mamma kun halusi välttämättä keittiöön iduktioliesitason ja arvatkaapa vaan löytyykö meidän kattilakaapista ainuttakaan kattilaa tai paistinpannua, joka käy induktioliedelle? No, eipä tartte kovin pitkään miettiä mitä me halutaan tuparilahjaksi... ;)

2 kommenttia:

tuijam kirjoitti...

Heipsis taas. Tuo mdf-paneeli ON kätevää! Me vedettiin kosteita tiloja lukuunottamatta kaikki katot sillä.
Saunan paneeleista tuli hienot kun osti käsittelemätöntä paneelia, ja veti ne tummaksi sävytetyllä Supi-saunasuojalla.
Keittiötä asennellaan nyt. Siitä tulikin mieleen, että kandee ottaa huomioon astianpesukoneen korkeus ->pöytätason korkeus suhteessa keittiön ikkunaan. Ainakin meidän apk on noin 87cm korkea ja siihen päälle 3cm pöytätasoa niin menee nihkeeksi ikkunan kanssa. Piti tilata ylileveä pöytälevy joka saadaan upotettua ikkunasyvennykseen. Lopulta kuitenkin laitettiin apk paikka ylös lattiasta "korkeaan kaappiin", jolloin ei määrää pöytätasojen korkeutta. Hmm, sekavaa?
Muuttotarkastus on 15.4. Hui!

tuijam kirjoitti...

Missä mennään tällä hetkellä? Vieläkö toukokuun muuttosuunnitelmat pitää?

Meillä oli käyttöönottokatselmus (muuttotarkastus) keskiviikkona, läpi meni että heilahti. Nyt on sitten muuttohässäkät päällä. Miltähän tuntuu nukkua/valvoa/olla eka yö talossa jonka parissa on viettänyt jo niin pitkän tovin?

Ajateltiin ostaa lapsille palkkioksi "raksakärsimyksistä" heh, trampoliini.

Tsemppiä loppurutistukseen!